Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

AUTÓ

4 ÜZENET - AZ AUTÓ-VEZETŐKNEK! - "Akinek nem inge, ne vegye magára!" +1 ÜZENET - A GYALOGOSOKNAK!

Hála a Feltalálójának:

Nagyon jó dolog az AUTÓ! - annak, akinek van! - És akinek mindig is volt, - úgy értem, már a szüleinek is volt, amikor megszületett! - Ezeknek az Embereknek - nagyon sok Embernek, családnak - az a természetes, hogy van! - Sokan el se tudják képzelni, milyen az, ha valakinek nincs, nem is volt soha, és kicsi az esélye, hogy lesz. - És nem is érdekli Őket. - Sőt azt sem tudják képzelni, hogy milyen az,  - vagy milyen lenne, ha Neki is - gyalog, vagy BKV-val kellene járni.

Akinek van AUTÓ-ja - mehet szabadon, kényelmesen - munkába járni, szórakozni, kirándulni, a szülőkhöz, hozzák-viszik a gyerekeiket - mehetnek külföldre, nyaralni -, 100x kényelmesebb a bevásárlás, - maga az egész ÉLET! stb.

Igaz, a kényelemnek - az AUTÓ-nak ÁRA IS VAN! Mert sokba kerül, maga az autó, bele a különböző felszerelések, a biztosítás, a benzin- az olaj, a karbantartás, stb.

Ez mind szép és jó, legyen is annak, aki fenn tudja tartani.                  És mostanában - már egyre jobbak, szebbek, modernebbek, - "zöldebbek" - az AUTÓ-k. Ez is nagyon jó, és mégjobb lenne, ha minél többen meg tudnák venni a "ZÖLDEBB" AUTÓ-t. - Mert nagyon sokszor - alig lehet levegőt venni 1 forgalmasabb út mellett. - Mert szmogriadót, korlátozást - alig vezetnek be!

1. ÜZENET: Aki teheti, és megengedheti magának - az VEGYEN GAZDASÁGOS "ZÖLD" AUTÓ-t. - A mi- és a gyerekeink érdekében!

Hova siettek Emberek? - Lassíts! - Oda is kell érni, és vissza is! - Igaz felgyorsult a Világ! - Mindenki stresszes, ideges, siet, rohan! - De hova? - Mi történne, ha 5 perccel később érnél oda, de nyugodtan? - De odaérnél, biztosan, és balesetmentesen! - Lassíts! - Lassíts! - Mert sokba került az AUTÓ-d, a tandíj, stb. - Ha összetöröd, vagy összetöri más, az nagy veszteség, de pótolható. - Az ÉLETED, vagy MÁS EMBER ÉLETE viszont PÓTOLHATATLAN! -

Tanulj meg jól vezetni! - És kipihenten-, figyelmesen vezetni! - Az úton, az úton legyél! - "Kapcsold ki" a magánügyeidet!  - Csak odafigyelj, ahol vagy, és amit csinálsz! - Mert az AUTÓ-vezetés, az út, veszélyes üzem! - Mivel rengeteg a közlekedési baleset! - És ha már megtörtént -, nem lehet visszacsinálni, megáltoztatni! - Úgy döntöttél (pl. figyelmetlenül, v. gyorsan, stb. vezettél) -, vállalni kell érte a felelősséget. Az történt, úgy jártál! - Utána már bánhatod! Lehet, hogy Életed végéig -, és viseled a következményeit, ha 1x felelőtlen voltál! - Száguldozás, gyorshajtás, nem törődsz mással, - figyelmetlenség, ordító zene, cigizés, telefonálás, de még a beszélgetést is -, AUTÓ-vezetés közben! - Ezeket rakd félre! - Mert a saját Életeden kívül még a mások Életét is veszélyezteted vele!

2. ÜZENET: MOST DÖNTS! - ELŐRE, ELŐTTE, HOGY VEZETED AZ AUTÓ-DAT!? - Mert 1 másodpercen múlhat az ÉLET- az ÉLETED!!! - "Lassan járjál tovább érsz!" Vagy - "Lassan járjál tovább ÉLSZ!" - Mind 2 igaz. - Ezért figyelj a legjobban - AUTÓ-sként az utadon! -

3. ÜZENET: KEDVES AUTÓ-VEZETŐK! - ESIK -, SZAKAD AZ ESŐ! - ÉPPEN MOST IS! - SOKKAL, DE SOKKAL TÖBB FIGYELMET KÉREK! - És írom ezt az összes gyalogos, vagy éppen buszra-villamosra váró - TÁRSAIM NEVÉBEN IS! -

Mégpedig arról van szó, hogy amikor esik/szakad az eső - TI AUTÓ-SOK - VÉDVE VAGYTOK! - Mi gyalogosok meg ki vagyunk szolgáltatva - nektek - AUTÓ-vezetőknek! - Ázunk, fázunk, cipekedünk - és NYAKIG FELCSAPNAK - A ROHANÓ AUTÓ-k! - Csupa vizesen, átázva, koszos vízzel felcsapott ruhában kell felülni a buszra/villamosra - és úgy kell lenni egész nap - és úgy kell hazamenni.

3. ÜZENET - FOLYTATÁS: Kedves AUTÓ-vezetők! - TÖBB EMPÁTIÁT = BELEÉRZŐ KÉPESSÉGET - EGYÜTTÉRZÉST - FIGYELMET KÉRÜNK! - ESŐBEN KÜLÖNÖSEN! - DE MÁSKOR IS! - A GYALOGOSOK ÉRDEKÉBEN ÍROM EZT! - Mi lenne, ha fordított lenne a helyzet? - ÉS TÉGED CSAPNÁNAK FEL KOSZOS VÍZZEL! - 1 NAP AKÁR TÖBBSZÖR IS! - KÖSZÖNÖM -, HOGYHA EZUTÁN MÁSKÉPP LESZ! - BÍZOM BENNE, HOGY MEGVALÓSÍTHATÓ - 1 KIS FIGYELEMMEL - ÉS LASSÍTÁSSAL! - KÖSZÖNÖM!!!

4. ÜZENET - AZ AUTÓ-vezetőknek:  AUTÓ-s: Légy tekintettel a zebránál - járda-út keresztezésnél is! - Mert más is közlekedik, nemcsak Te! - Hiába a jogszabály, - az nem oldja meg, ha MAGÁT AZ EMBERT, - AZ AUTÓ-st NEM ÉRDEKLI - A GYALOGOS!  Jó lenne ha nagyobb figyelmet kapnánk -, és nem állna be Elém a járdán az autóval -, látja, hogy  nem tud kihajtani mert jönnek az autók, mégis Elém állt. - Ha szólok neki, még Ő van felháborodva!

+ 1 ÜZENET - A GYALOGOSOKNAK: Mivel elég gyakran előforul, hogy a zebrán is elütik a gyalogost! - Ezért - HA MÁR ZÖLDET MUTAT A LÁMPA A GYALOGOSNAK -, AKKOR IS VÁRD MEG, AMÍG MEGÁLLNAK AZ AUTÓ-K! - A SAJÁT ÉRDEKEDBEN! - Ha nincs lámpa, akkor pedig feltétlenül várd meg, hogy vagy megáll, - vagy menjen -, rohanjon tovább! - Már 3x megfogtam Embert a zebránál, mert az AUTÓ-s nem állt meg! - Elütötte volna a szemem láttára!  

GONDOLD ÁT, AMIKET ÍRTAM! - HA ELJUTOTTÁL EDDIG AZ OLVASÁSSAL, - AKKOR LEHET, HOGY NEKED IS FONTOSAK LEHETNEK EZEK AZ ÜZENETEK!

0 Tovább

SZÉGYEN

Az 55-65 éves nők - életkori - diszkriminációjáról szeretnék írni - mert - SZÉGYEN!!! - AMIT AZ IDŐSÖDŐ NŐKKEL MŰVELNEK!

Régóta foglalkoztat ez a téma, hogy hova írjak róla, hogy VALAKI -, aki tudna tenni érte - észrevegye ezt az ÉGETŐ PROBLÉMÁT - és FOGLALKOZZON VELE! - Egyáltalán merjek-e róla írni "kisember" létemre? - Lesz, ami lesz, megírtam:

SZÉGYEN! - Ami ebben az országban folyik, az idősekkel kapcsolatban. - Különösen az 55-65 év közötti NŐKKEL (de már az 50-55 is), - Velünk kapcsolatban -, itt az EURÓPAI  UNIÓ! - MAGYARORSZÁGÁBAN! -

Írhatnám azt is, hogy a férfiakkal is. De úgy látom, nekik sokkal nagyobbak a lehetőségeik, az esélyeik. Akár még 70-80 évesen is foglalkoztatják, tanácsadóként, vagy a TV-ben még műsorvezetőként is. Nem számít, hogy néz ki. És a politikusok jelentős része is 50-60, akár 70 év feletti.

A nőket - ezt a korosztályt (55-65) meg leírják. Elértük ezt a bizonyos kort, és nem kellünk sehova. Emberszámba se vesznek! Leanalfabétáztak még a TV-ben is nyilvánosan. Mert nem értünk úgy a számítógéphez, a technikához, nem tudunk idegen nyelveket. - 4 órás munkahelyek meg nincsenek, 10 órákat lehet csak dolgozni, azt is 120 %-on teljesítve. - Valljuk be őszintén, melyik az a 60 éves, aki - egész életében keményen dolgozott - és még most is ugyan annyit bír, mint 5-10-15 évvel ezelőtt.

A hivatalokban is CSAK JOGSZABÁLY LÉTEZIK! - AZ EMBER SEHOL SINCS! - SZÉGYEN! - Meg is mondták egyes helyeken, arrogánsan, hogy őket nem érdekli, hogy bírok-e dolgozni, vagy beteg vagyok-e, vagy egyáltalán hogy vagyok? - Ez a jogszabály, ha nem vállalom el a munkát visszavonják a segélyt! - Stresszben - transzban tartanak állandóan, és megaláznak, ahol csak lehet, - hogy még véletlenül se érezzem jól Magam! - SZÉGYEN! 

SZÉGYEN! - HOGY CSAK ADDIG KELLEK - KELLETTEM - AZ ÁLLAMNAK, AMÍG BÍRTAM ROBOTOLNI! Látástól - Mikulásig. - 

Még azt se mondhatom, hogy - úgy bánnak velünk, mint a kivert kutyával! - Mert: ÁLLATVÉDELEM! - AZ VAN MAGYARORSZÁGON, még meg is büntetik, aki az állatokat bántja.- Meg TYÚK-VEDELEM! is van!

EMBER-VÉDELEM? VAN-E? - Erről nem hallottam, nem tudok róla, - és - sajnos - nem is tapasztalom!

EZ VAN - SAJNOS - MAGYARORSZÁGON! - SZÉGYEN! - HOGY 1 KUTYÁT TÖBBRE NÉZNEK, MINT 1 EMBERT!!! - Egy 60-65 éves nőt, asszonyt!

A mi korosztályunk úgy élt, hogy volt - állami munkahely -, dolgozott, kapott érte fizetést. És különösebben nem készült az idősebb korára. És  55 éves korában elmehetett nyugdíjba. Kapott 1 biztos pénzt, még ha nem is volt "egetverő" a nagysága, de érkezett minden hónapban. - És nem is képeztük ki magunkat vállalkozónak. Meg nem is alkalmas mindenki annak. - Ha váltani akartam munkahelyet, volt rögtön másik munka.

ÉS AKKOR JÖTT - nem - a Tenkes Kapitánya -, hanem - a VÁLTÁS! - A RENDSZERVÁLTÁS! - ÉS MINDEN MEGVÁLTOZOTT! - Nem készültünk fel rá! - Senki nem készített fel rá! - És nem is tudta senki, hogy ez mivel jár majd!? - Vagy mivel járhat!?

Elég hamar felemelték a nyugdíj-korhatárt! - Elintéztek - a kipihentek - az iróasztaltól -, egy tollvonással! - Anélkül, hogy átgondolták volna, mi lesz/lehet annak a következménye! - Dolgozz, ha bírsz, míg össze nem esel! - Legalább kevesebb embernek kell nyugdíjat fizetni!

A mi korosztályunk rengeteget dolgozott - gyerek korától (legalábbis vidéken)! - Nem úgy mint a mai fiatalok, akik nagyrészt a telefonjaikat nyomogatják/simogatják -, és még sok 30 évest is most is kiszolgálnak a szülei! - Ez is SZÉGYEN!

Az idősebbek - az 55-65 évesek -, akik elveszítették a munkájukat valami miatt, és nem tudtak vállalkozni, vagy nem alkalmasak annak -, azok MOSTANRA MÁR ELVESZTEK! - A GÖDÖR SZÉLÉN BILLEGNEK - BILLEGÜNK! - SZÉGYEN!

Sajnos rossz helyre (Én vidékre - szegény családba), rossz időben születtem. - Nekem nem tolták a fenekem alá a kocsit, a jólétet, a gazdagságot születésemtől fogva. Mert az egyáltalán nem volt, csak munka, munka, munka -, gyerekkoromtól - felnőtt koromig. - Anyukámat ápoltam hosszú ideig, - és a stressz, a túlterheltség, stb. miatt - lebetegedtem, és sok éve (9 éve) nem bírok dolgozni. Majdnem az Életembe került az ápolása. - És azért nem dolgozom mert nem bírok, és nem azért mert nem akarok! - Így jártam! - Ezért vagyok ilyen nehéz - SZÉGYEN-TELJES - helyzetben. - Az a sok nehézség, szegénység-tudat, SZÉGYEN-tudat (hogy szegények vagyunk), beépült a fejembe. - Hiába tudom, hogy mit kellene tennem, - ha nem bírok fizikailag dolgozni, és ha... rossz helyen, rossz időben voltam, vagyok mindig. - 

Mert - Magyarországon csak az számít, az tud igazán érvényesülni, akinek vannak jó kapcsolatai!!!

Én mindig segítek a Hozzám fordulóknak - önzetlenül, ingyen. Ha pedig Én kértem/kérek másoktól, Velem jól, vagy duplán megfizettették az árát (amíg volt miből), vagy ha ingyen segít valaki, később lealáz, Rám kiabálja! - Hogy van ez?

Az Ember, - ha nem gyűjtött idősebb korára, mert nem volt miből, - mert keveset keresett, - vagy ha lebetegedett és nem bír dolgozni, - vagy azért betegedett le, mert a szüleit ápolta (mint Én), és túl volt terhelve stresszel és fizikailag, - és/vagy - nincs segítsége, senkije, - akkor - csak pár dolgot tehet, és sokan - sajnos meg is teszik - a legrosszabbat is:  

- SZÉGYENÉBEN - visszavonul, elbújik az Emberek elől -, kifizeti, amit tud -, eszik, amit tud - és/vagy - éhezik!

- Elmegy dolgozni (ha szóba állnak vele) -, erőn felül - ha talál valami munkát, vagy bír takarítani, vagy mosogatni. És agyon dolgoztatják. "Össze van tőle szakadva."

- Vagy - rákényszerítik - közmunkára, akár bírja, akár nem, kötelező! - Majd bele pusztulnak, többtől hallottam. Vagy/és bele is betegszenek.

- Legrosszabb esetben - ha "elborul az agya" - öngyilkos lesz, vagy leugrik az emeletről, a hídról, stb. - Mert kilátástalan az Élete. - És ezt sajnos egyre többen meg is teszik! 

- Vagy - valahogy - mégis csak elérjük a nyugdíjkorhatárt - és kapunk végre nyugdíjat! - Az egész Életen át tartó munkánkért! - És megszűnik, ez a kiszolgáltatottság, hogy itt jelentkezzek, most amott jelentkezzek, onnan hozzak igazolást, stb. mind feleslegesen, hiszen benne van a számítógépben - és csak 1 kattintással el lehetne intézni.

Ez van! - És ilyenek vannak Magyarországon, - az Európai Unióban, a 21. században! - Hogy 1 kutyát többre néznek, mint egy EMBERT! - EGY 60-65 ÉVES NŐT, ASSZONYT!

SZÉGYEN! - SZÉGYEN! - SZÉGYEN!

1 Tovább

APA

APA - CSAK 1 VAN! - EZ TÉNY! - LEGALÁBB IS NEKEM CSAK 1 VOLT!

Amikor Én születtem, még minden másképp volt! - Vidéken, az '50-es évek közepén.

Nem voltak tesztek, ultrahangok, - nem tudták előre, hogy mi lesz? Fiú? vagy Lány? - És még kórházba se mentek szülni! - Otthon születtem!  - APA = APU, szerintem közelében sem volt az eseménynek. Soha nem kérdeztem, de biztos vagyok benne. Most meg már nincs kitől megkérdezni.

Vidéken - még most is sok helyen hasonló a felfogás. - Persze ez mostanára sokat változott. De már elköltöztem onnan - nagyon régen -, ezért pontosabban nem tudom.

Akkor - régen - úgy volt, hogy: Az APA végezte a férfimunkát, - az Asszony pedig a női munkát. - 

Amikor Én születtem a gyereknevelés - az Anyák feladata volt teljes egészében, mert "ők otthon voltak". Nem jártak el munkahelyre dolgozni (akkor még csak pár Anya dolgozott). - Persze nem unatkoztak 1 percig se. Vidéken a ház körül, a gyerek-ek, a kert-kapálás, és még kint a határban is a kapálás, és a főzés- a meleg étel, mire hazajön az APA a munkából. - Mindig volt mit tenni.

Visszaemlékszem 1,5 éves koromtól az Életemre! - Az APÁMRA IS! - Valójában - "NEM SOK VIZET ZAVART AZ ÉLETEMBEN"! - Sajnos nagyon keveset találkoztunk, mert sokat dolgozott. - Munka közben találkoztunk csak, mert - segítettem Neki építkezni, azaz téglát hordani, kapálni és mindenben, amire csak megkért!

APA = APU - csak fizikailag hordta a nadrágot, de valójában az irányítás az Anyu kezében volt. Minden úgy volt, hogy Anyu mondta, ahogy Ő akarta, úgy kellett lenni mindennek. Anyu kiosztotta mindenkinek a parancsot.

APU - már pici koromtól vitt magával, kézen fogva mentünk. Pl. vasárnap a templomba, - utána hazamentünk megebédeltünk. Majd kb. 4-5 éves koromtól kivitt - ott a faluban - a focimeccsre is. - Akkor még szebb volt a Világ! Csendesebb, tisztességesebb, nyugodtabb, káromkodás-mentesebb, azaz szebben, tisztelet tudóbban beszéltek egymással - legalább is vidéken - az Emberek! - A meccs volt az 1-etlen szórakozási lehetőség. Ja, meg a kocsma, de oda nem jártunk. (Apu néha bement meginni 1 pohár bort - amikor 1-edül volt, és nem voltam Vele.) - És még 6 -14 éves koromban APU elvitt a munkahelyi kirándulásaira is. Csak Mi 2-en mentünk, Anyu otthon maradt, mert Neki állandóan munka volt! És nem is szeretett jönni-menni. - Anyu mindig mondta Nekem: "OLYAN VAGY MINT APÁD!" - Ő választotta annak idején, - de ezt nem szerette APU-ban, és Bennem se, - hogy mindig mentünk valahova.

APU-val, mi  - Ő, meg Én - mentünk kirándulni, szórakozni! - Ez volt az Ő feladata Velem kapcsolatban. Megértettük egymást, szerettük egymást. Jó volt Vele. - Ez persze ritkán volt - csak Vasárnap-Ünnepnap - és a kirándulásokon évente 1-2 alkalommal.

Egyébként APU rengeteget dolgozott - mozdonyvezető volt. Ha hazajött, puszi-puszi, evett, és feküdt le aludni! Tilos volt zavarni! Neki kipihenten kellett menni dolgozni, mert felelősségteljes volt a munkája. Emberek Élete volt a kezében. - Amikor felkelt, végezte a ház körüli férfi-munkákat, vagy segített valamelyik rokonnak valamiben. Mert Ők is segítettek Nekünk, ha szükség volt rá. "A kölcsönt vissza kellett adni." - Aztán megint ment dolgozni.

Ez így ment 15 éves koromig, - akkorra felnőttem.

Megváltozott közöttünk a viszony, azaz kevesebbet találkoztunk. - Én is - Miskolcra jártam be, először tanulni, majd később dolgozni - és szórakozni is. Majd férjhez mentem. - Ezért még kevesebbet találkoztunk.

Az az igazság, hogy úgy igazán kettesben nem voltunk soha együtt. Mert a meccseken, kirándulásokon - igaz, hogy együtt voltunk, de mindig voltak velünk, körülöttünk Emberek. - Otthon - hétköznap meg nem volt rá idő -, mindig munka volt!

Megértettük egymást - Szerettük egymást, de nem kerültünk abba az igazi "APA-LÁNYA - SZERELMI KAPCSOLATBA" - mint a mostani (bp.-i) APÁK - A LÁNYUKKAL!

Sajnos - a 24. SZÜLETÉSNAPOM ELŐTTI NAPON ...HÓ 13.-ÁN - ELTÁVOZOTT AZ ÉLŐK SORÁBÓL! - 1 hónapos betegség után. - És szintén sajnos - NEM TUDTAM TŐLE - AZ APÁMTÓL ELBÚCSÚZNI! - "NEM AKARTA, HOGY LÁSSAM - AKKOR"! - TUDOM! - Mire hazaértem a munkából - Ő előtte fél órával már "ELMENT"! - Természetesen megnéztem! - Ha így felidézem, vagy felidéződik valami miatt, - MOST IS ELŐTTEM VAN A KÉP, AHOGY OTT FEKSZIK A NAGYSZOBÁBAN - A TISZTASZOBÁBAN - A RAVATALON.

1 NAGY ŰR MARADT UTÁNA! - HIÁNYZIK még a mai napig is, mert 24 év - együtt - nagyon rövid volt.

Akkor belebetegedtem! - Voltak a SZIVEMMEL - problémáim. - Mert megszünt "AZ A SZERETET - AZ ÉLETEMBŐL! - AMIT TŐLE KAPTAM"!

Volt más Szeretet - a Gyerekem, aki szeretett, és Én is Szerettem, és mindig is Szeretni fogom Őt. - Az más.

De - az APA = APU SZERETETE az más volt mindennél, még akkor is, ha kicsit távol voltunk egymástól.

MERT - APA CSAK 1 VAN - VOLT!

0 Tovább

NAGY DOLOG

NAGY DOLOG!

Sok van az Ember Élete során.

  1. A Saját Születésünk, azaz 1 gyerek születése - NAGY DOLOG  - a Szüleink Életében, vagy ha van Testvérünk -, nekik is. - Nekünk is Nagy Dolog a Születésünk, csak akkor még nem igazán tudunk róla. "Tudatlanok Vagyunk."
  2. NAGY DOLOG, hogy "rá vagyunk bízva" a Szüleinkre -, hogy etessenek, gondozzanak, felneveljenek. - Mindenkit másképp etetnek, gondoznak, nevelnek! stb. - Pontosan úgy, ahogy ehhez az ÉLETÜNK-höz szükséges! - Mert a szülők, testvérek, rokonok, és az összes kapcsolatunk az Életünk során - úgy fognak Velünk viselkedni -, amire Nekünk szükségünk van - a fejlődésünkhöz, az Életünkhöz. - Csak azt elég nehéz elfogadni, ha rosszul bánnak Velünk. - (Ez már 1 másik téma - lentebb.)
  3. Visszatérve a témára - NAGY DOLOG: - Bölcsibe - oviba - iskolába járni - azaz megkezdeni - kilépni a családból, a megszokott környezetből! - Ezek is "nagy dolgok" a gyerekek életében! - Főleg a mai gyerekeknek! Mert azt kell csinálni, amit mondanak! - Sokan pszichológiai megrázkódtatásokat élnek át! - Ezeknek az eleven-, hiperaktív gyerekeknek szótfogadni "nagy dolog"!
  4. Nagy dolog, NAGYON NAGY DOLOG - 1 gyerek életében - ha BÁNTALMAZZÁK! - Akár az ovis társaik, de főleg az iskolatársak! - Fizikailag megverik, vagy csúfolják, piszkálják - szóban - azaz "lelki terror" alatt tartják. Kigúnyolják, kiközösítik, csak azért mert valamiért nem szimpatikus a többieknek, vagy csak 1 részüknek. Azért, mert pl.: szeplős, vagy vörös hajú, vagy szemüveges, vagy rossz tanuló, vagy jó tanuló, vagy túl jó gyerek, vagy valamiben más mint a többi. - Ezeket az inzultusokat a legtöbb gyerek fél megmondani a szüleinek, tanárainak. - Emiatt pszichológiai-lelki problémáik lehetnek előbb-utóbb! - (Velem is előfordult az ált. iskolában 5-8. osztályig - vidéken, annak idején a '60-as évek végén. Mert szeplős voltam, kicsit vörös hajú és nem túl szép, ja és jótanuló. - A szomszéd faluból odajárók - állandóan csúfoltak, csipkedtek, röhögtek, elvették a figyelmemet az órán, hogy ne tudjak odafigyelni. - Soha senkinek nem mertem róla beszélni! - Most itt mondom el az olvasóknak először.) - (A Lányommal is előfordult, csak Ő meg merte mondani Nekem. Én szóltam a tanárnőjének. Ezért át is vittem másik iskolába. Ott már jó volt!) - MEGOLDÁS LENNE ERRE AZ ÓRIÁSI PROBLÉMÁRA: - Ha bekameráznák az iskolákat, az osztálytermeket - és az osztályfőnöki órákon levetítve az osztálynak! - Kiválogatva az inzultusokat, verekedéseket - megmutatva -, magyarázatot kérve a gyerektől és a szülőtől - a viselkedéséért! Kizárva az iskolából! - 2-3 iskolából kizárnák, utána megtanulna viselkedni, vagy - magántanuló lehetne - és a többieknek pedig nyugalma lehetne!
  5. MÉG NAGYOBB DOLOG! - Amikor az 1-ik, vagy a másik, vagy mind 2 szülő - NEM FOGADJA EL A GYEREKÉT - VAGY FORDÍTVA, A GYEREK A SZÜLŐT! - Akár gyerek kortól, akár felnőtt korban bármikor. Csak azért mert másképp viselkedik, más mint Ő! - Persze alkalmazkodni kell egymáshoz! - De miért kellene pont olyannak lenni? Még akkor se, ha történetesen ugyan abban a hónapban (ua. jegyben), vagy még esetleg ugyan azon a napon is születtek. - Hiszen MINDANNYIAN MÁSOK VAGYUNK! Mások a szüleink! - ÖNISMERETRE - ÖNURALOMRA - SZERETETRE ÉS ELFOGADÁSRA VOLNA SZÜKSÉG! - Ahelyett, hogy állandóan bántják egymást - főleg szóban! - Így "egymás idegeire mennek", kikészülnek! Kész idegroncs lesz mindenki 1 ilyen családban! - Aztán meg jönnek a testi betegségek, és senki nem tudja, hogy miért nem gyógyulnak, vagy csak nagyon lassan. (Sajnos - ebben a témában is érintett voltam/vagyok. Ha elmondom, milyen Életem volt, nem hiszik el.) - Előbb-utóbb - a kapcsolatok szakadása történik, vagy így... vagy úgy... - De amíg 1x csak ez bekövetkezik, addig is - ILYEN CSALÁDBAN ÉLNI, AZ NAGYON NAGY DOLOG! - Nagyon megerőltető, fájdalmas, idegfeszítő dolog!
  6. És van még 1 szintén NAGYON NAGY DOLOG! - Amikor a partner, a szerető, vagy házastárs - először szóban bántalmazza, azaz "lelki terror" alatt tartja a párját - főleg a nőket -, de előfordul fordítva is! - Majd később - testi fenyítésben részesítik a párjukat, a társukat. Ez főleg verésből áll, az egyik személy veri a másikat. Verekedésről szinte szó sincs, mert a másik fél nem mer visszaütni. Még nem hallottam róla! - Rajtam kívül! - (Engem 2x pofozott meg a férjem a 70-es évek eleje-közepén, alaptalanul, csak úgy, mert olyan kedve volt - részegen. Másodszor már visszaadtam, és 2 hét múlva elköltöztem albérletbe. - Mindig csak Neki lehetett - volna igaza! - Én ezt meguntam, otthagytam a szüleimnél Őt is és a 2,5 éves gyerekemet is. Ő 2 hét múlva visszaköltözött a Szüleihez. A gyereket 3 hónap múlva tudtam Magamhoz venni, amikorra - év közben - sikerült bölcsit találni Neki. - Na ez igen NAGY DOLOG ÉS BÁTORSÁG VOLT Részemről, hogy meg mertem lépni! - A többi nehézségről már nem is beszélve: egyedül felnevelni 1 gyereket, etetni, ruházni, taníttatni, nyaraltatni, stb. - akkor is megerőltető volt. Megj. Akkor váltunk el igazán, amikor Ő "elment"-végleg, addig, 33 éven keresztül rettegésben éltem. - Soha, semmiféle segítséget nem kaptam - a "hivatalos szervektől"!) - NAGY DOLOG LENNE, HA A NŐK - (esetleg férfiak) - TÖBBSÉGE - ÍGY HOZZÁM HASONLÓAN - KI MERNE LÉPNI A POKOLI KAPCSOLATÁBÓL! - Mind 2 változat - sajnos, hogy még mindig előfordulhat a 21.században a mai napig is! - Ezt csak az tudja, milyen NAGY DOLOG az ilyen helyzet, akivel megtörtént! - Mások számára ilyen nincs is.
  7. A GYEREK-BÁNTALMAZÁSOK - családon belüli-kívüli erőszak, pornó, stb. - EZ IS NAGYON NAGY DOLOG! - Szerencsére nagyon távol áll Tőlem, - ezért nem is tudok róla bővebben írni. - De borzalmas lehet azoknak a gyerekeknek!
  8. Az Alkoholizmus - Drogozás - Dohányzás - Arrogáns viselkedés - Bántalmazni valaki-valakiket - Lopni - Csalni - Hazudni - Lelőni Embert, stb. - Ezeknek az "Embereknek" - NAGY DOLOG - ha ki tudnak gyógyulni - ezekből a viselkedési formákból - Élet- helyzetekből! - Néha előfordul kevés %-ban - SEGÍTSÉGGEL -, de nagy többségben még úgy se!
  9. NAGY DOLOG volt még, amikor SAJÁT GYEREKEM SZÜLETETT! - Nehéz, fájdalmas -, DE NAGY BOLDOGSÁG VOLT! - Ő volt a legszebb a Világon!
  10. Az is NAGY DOLOG volt, amikor - UNOKÁM SZÜLETETT! - Ezt elmondani nem lehet -, csak átélni. Csak az tudja, akinek van. - Beszélni róla, vagy átélni/megélni, - 1 napon se lehet említeni.
  11. Az is NAGYON NAGY DOLOG, ha valaki lebetegszik. Azt mondják az orvosok, már nincs remény. - És mégis meggyógyul, felépül - teljesen. - Szinte megmagyarázhatatlanul. - Valahol, valakinek/valakiknek még szükség van rá! Még feladata van ebben az Életében - azért gyógyult meg! Pl.: Lehet, hogy tanácsot ad majd a többi beteg Embernek, hogy van remény!
  12. Az is NAGY DOLOG - néha -, mert van akinek természetes -, ha az EMBER - MER SEGÍTSÉGET KÉRNI! - Az Élete megoldásához, elakadásához! - És rájön akár Önmagától -, akár segítséggel, hogy az Életében csak akkor van/lesz VÁLTOZÁS, ha Ő SAJÁT MAGA VÁLTOZTAT - a nézetein - a hozzáállásán - a felfogásán - a megszokásain - az életmódján - az étkezésén - a munkáján - vagy a kapcsolatain is, stb. ahhoz, hogy változzon az Élete! - Ha van bátorsága hozzá, hogy ezeket meg merje lépni -, az az igazán NAGY DOLOG! - Mert sokan azt gondolják, - elmennek segítséget kérni, - és majd valaki megoldja a problémájukat. - Sajnos azt mindenkinek saját magának kell megoldani, és csak úgy lehet, ha változtat! - Mert ha mindent úgy csinál, ahogy addig -, akkor minden marad a régiben!
  13. És mi van még? - szép szóval: - A NAGY DOLOG! - A sz...s! Az! NAGY DOLOG! - Nagy dolog - Kis dolog - Evés - Ivás - Levegő vétel! - Élet - csak így együtt létezhet! -  Alapvető - Emberi - állati - szükségletek!  
  14. És még van rengeteg NAGY DOLOG - AZ ÉLETÜNKBEN! - Azért írtam a fentiekről - mert a 7. és a 11. Bekezdésen kívül - közeli érintett voltam - a 8.pont több része is előfordult a családban -, a többit pedig megéltem - megtapasztaltam (némelyiket sajnos!). - Mindenkinek mást jelent 1-1 NAGY DOLOG - Nekem ezeket!

0 Tovább
123
»

ritafilozofia

blogavatar

Az Élettapasztalataim - és a tanulmányaim során másként látom a Világot. - Összefüggésekben látom. Mert minden mindennel összefügg! - "Amint fent úgy lent, amint kint úgy bent." (Triszmegisztosz)

Utolsó kommentek