HALÁL! - TABU-TÉMA!

Szinte tudtam előre, hogy ez lesz most a téma. - Mert ennek van itt az ideje! - Most volt a HALLOWEEN! - A MINDENSZENTEK! - és a HALOTTAK NAPJA! - Valamint - most jár a Nap a Skorpió jegyében (okt.24-től - nov.22-ig). A Skorpió jegyhez tartozik a - SZÜLETÉS - ÉS A HALÁL! - is többek között.

És ez a 2, csak együtt létezhet! - Mert, ha MEGSZÜLETTÜNK, akkor meg is HALUNK! - 100 %-os a HALÁLOZÁSI ARÁNY! - Akár tetszik, akár nem, - ez így van!

Kinek mikorra van "MEGÍRVA" - a SZÜLETÉSE, akkor fog megszületni! - És ugyanígy - amikorra "MEG VAN ÍRVA" az eltávozás, a HALÁL időpontja, - akkor fog bekövetkezni! - A születésünkről se tudunk! - És a HALÁL-unkat se tudjuk, - mikor jön el??? - Szerencsére!

Semmilyen jóskártya - Asztrológiai horoszkóp - számmisztika - tenyérjóslás, stb - ELŐRE NEM! MUTATJA MEG! - A HALÁL IDŐPONTJÁT!- Csak utólag van benne, akkor lehet megtalálni! - Ugyanígy a Születési horoszkópot is - csak - születés után - lehet elkészíteni! - Előre nem!

Tehát - a SZÜLETÉS- és a HALÁL - időpontját - CSAK - A TEREMTŐ - A JÓISTEN - AZ UNIVERZUM - A MAGASABB INTELLIGENCIA, stb. - (ki hogy hívja) - TUDJA ELŐRE, - HOGY MIKOR LESZ! - Még az öngyilkosoknak is csak akkor sikerül, amikorra "meg volt írva"! Előtte csak próbálkoznak, - megmentik őket, - vagy csak egyszerűen nem sikerült, - és mégis Életben maradnak!

Minden Ember - másképp- és máshova - SZÜLETIK! - Ugyanígy - a HALÁL-A IS! - MÁSHOL - MÁSKÉPP - ÉS MÁSHOGYAN - TÖRTÉNIK!

Van, aki - MEGHAL - már születése előtt, vagy a születésekor, - van, akinek az Anyja HAL MEG, amikor születik. - Mások balesetben - közlekedési balesetben, - vagy simán a buszmegállóban - vagy a buszon, - vagy a repülőn, - vagy a repülő zuhan le, - akkor HAL MEG! - Van, aki orvosi műhiba miatt, - vagy van, akit megölnek. - És a "legszebb", amikor otthon a fotelban ülve, - vagy ágyban, párnák közt, szépen elaludva, stb. - HAL MEG! - Ezeket sajnos, vagy inkább hála Istennek, hogy - ELŐRE NEM TUDJUK! 

Lehet feljelentéseket tenni az orvosok ellen, vagy a baleset előidézői ellen, - DE 1X ÚGYIS EL KELL MENNI! - AMIKOR SZÓLÍTANAK! - A SZÜLETÉS! - ÉS A HALÁL! - ÉS KÖZÖTTE - AZ ÉLET! - IS - ÚGY VOLT MEGÍRVA, - AHOGY TÖRTÉNT! - ÚGY TÖRTÉNT, AHOGY TÖRTÉNNIE KELLETT! - Rá lehet fogni másokra, hogy nem tett meg mindent, - de felesleges! - Felesleges annak a másik Embernek, orvosnak, stb. - lelkiismeretfurdalást csinálni, okozni - egész hátralévő Életére! - Meg kell Neki bocsátani! - MERT - "A HALÁL ELLEN NINCS ORVOSSÁG"!

AZ ÉLET AZ ITTMARADOTTAK SZÁMÁRA - MEGY TOVÁBB! - MENNIE KELL TOVÁBB! - EZT EL KELL FOGADNI, - MÉG HA NEHEZÜNKRE ESIK IS!!! - HA TETSZIK, HA NEM! - Lehet sírni - évekig, - de attól nem fog felébredni, aki MEGHALT!

Valamikor régen -, addig, amíg fel nem épültek - VIDÉKEN - a ravatalozók, - addig - közel volt az Emberekhez, Családokhoz, Gyerekekhez is - a HALÁL - MEGTAPASZTALÁSA! - Régen, - a gyerekkoromban, - akkor minden másképp volt, mint most! - A nők, anyák, nagymamák - "otthon voltak" - nem jártak el dolgozni. - Ha valaki beteg volt a családból, rokonságból, - akkor összefogtak, - és otthon ápolták a beteget. Segítettek egymásnak az ápolásban, vittek ételt. - Mert akkoriban - "kiadták a kórházból a beteget" - főleg HALÁLA előtt! - És az esetek legnagyobb többségében - a betegek - OTTHON HALTAK MEG, CSALÁDI KÖRBEN! - A "tiszta szobában - felravatalozták"! - És jöttek a faluból a rokonok, szomszédok, ismerősök - oda a házhoz, a HALOTT-hoz! - VIRRASZTANI! - Azaz imádkoztak, az ELHUNYT - LELKÉÉRT! - Hogy nyugodjon Békében! - És általában 2 nap múlva volt a temetés, még nyáron is! - Temetés után pedig - összejöttek a rokonok, szomszédok, barátok - és a háznál - "HALOTTI TOR"-t tartottak. Azaz, ettek, ittak, - meséltek - az ELHUNYT-ról - és "mulatoztak" - szolidan, de mégis vidáman. - Azaz "ELENGEDTÉK" - A HALOTTAT, - A FESZÜLTSÉGET, - A NEGATÍV HATÁST! - Persze utána - ki - meddig - meggyászolta az eltávozott hozzátartozóját.

11 éves múltam, amikor az 1-ik Nagymamám MEGHALT, - 16-17. évem 1 éve alatt MEGHALT a Másik Nagymamám - és Mind 2 Nagyapám, - és 24 voltam pontosan, amikor APU MEGHALT! - És felnőtt (52,5) voltam, amikor ANYU MEGHALT! - És 61 voltam, amikor a Testvérem MEGHALT! - Igaz, egyiküket sem láttam MEGHALNI, - csak utána. - Ez akkoriban "természetes" volt! - Hogy a gyerek is megnézte a HALOTTAT! 

Még mindig VIDÉKRŐL írok: Mostanában úgy van, hogy - általában kórházban halnak meg a beteg Emberek. Mert szinte mindenki dolgozik, és nincs, aki ápolja. Vagy éppen valaki 1-edül nem is bírná emelgetni a beteget, és így a kórházban ápolják. - És HALÁLUK után a ravatalozóba kerülnek. - A templomban - imádkoznak érte 1 misén. - A temetésre meg vagy el tud menni valaki, vagy nem. - HALOTTI TOR - néha van utána, és van, amikor nincs. - Mert olyan sokba kerül a temetés, és/vagy csak nincsenek már rokonok! - A szomszédok meg már ott se nagyon járnak össze!

Tehát - távolabb került az Emberektől - A HALÁL! - mint olyan! - TABU-TÉMA LETT! - Nem beszélnek róla. És amikor bekövetkezik a HALÁL, akkor nem tudják, mit tegyenek! - Elájulnak, belebetegszenek, sírnak - néha évekig. Nem tudják feldolgozni, hogy elveszítettek 1 hozzátartozót! - Pedig ezzel - csak Saját Magukat teszik tönkre! 

Ha 1-edül nem megy - a FELDOLGOZÁS, ELENGEDÉS! - KÉRJÉL SEGÍTSÉGET! - SZAKEMBERTŐL!

Azért tudok erről a témáról - így nyíltan, - írni, foglalkozni vele, mert - mint írtam fent! - Én másképp látom a Világot, mint az átlag Ember! - Spirituális gondolkodó vagyok! - És el tudom fogadni, hogy - ha megszülettünk, akkor meg is HALUNK! - EZ AZ ÉLET TERMÉSZETES RENDJE! - Engem - megérintett gyerekkoromban a Hozzám tartozó Nagymamám HALÁLA! - És elfogadtam a helyzetet, hogy nincs többé! - És a többi HALÁL-esetet is - elfogadtam. - Nem lehet mit tenni. Ez van!

Javaslom az Embereknek, - ha tetszik, ha nem, - hogy "időben" - foglalkozzanak a HALÁL témájával! - Beszéljenek róla a Családban, a gyerekkel is (az Ő szintjén! - őszintén! - de sohase hazudva!)! - Hogy, amikor valaki eltávozik, - ezután tudják, mit kell tenni! - Mi a dolguk! - És hogy kezeljék a helyzetet? - Készüljenek fel! - Már amennyire lehet!

És ha másképp nem megy, - kérjenek segítséget - a feldolgozáshoz! - A gyereknek is!

És - mindenkinek máskor jön el! - Nagyon sokan HALNAK MEG - fiatalon! - Mert csak rohannak! - De hova? - Úgy se érnek oda hamarabb! - Most ez durva, de lehet, hogy tanulságos! - MENJ KI A TEMETŐBE - VILÁGOS NAPPAL! - ÉS NÉZD MEG, HOGY - HÁNY ÉVESEK HALTAK MEG - MOSTANÁBAN? - ÉS RÉGEN HÁNY ÉVET ÉLTEK? - LASSÍTS!!!

ÉLJ ÚGY - EZUTÁN! - MINTHA EZ LENNE AZ UTOLSÓ NAPOD! - AZAZ - ÉLVEZD AZ ÉLETEDNEK MINDEN PERCÉT! - Mert 1x csak azt veszed észre, hogy - eltelt x év, és még nem is éltél! - Csak dolgoztál, vagy másokat kiszolgáltál! - FOGLALKOZZ - SAJÁT MAGADDAL IS - TÖBBET, - MINT EDDIG! - HOGY EGÉSZSÉGES LEGYÉL!