AKI HALLJA! ADJA ÁT!

TV-BEN DOLGOZÓ - SUPERVISOROKNAK! - ÉS WEB-LAP-SZERKESZTŐKNEK! - Azoknak, akik a feliratokat készítik!

Megváltozott a Világ!

Bejöttek, begyűrűztek a gépek az Életünkbe! Az utóbbi 50-80 évben többet  változott, mint előtte 100-200, vagy több 100 év alatt. - A TV  - számítógép - mobil-okos-telefonok - e-könyv, stb. kütyük. -

Ezek mind erősen igénybe veszik a szemünket! - a látásunkat! - Különösen azóta, amióta - SZINESSÉ váltak - a TV-k, monitorok! - ÉS FŐLEG AZÓTA, AMIÓTA - BEJÖTT DIVATBA A "FEHÉR BETŰ"-VEL VALÓ FELIRATOZÁS!!! - FŐLEG - VILÁGOS ALAPOKON! - Világos zöldön - világos kéken - világos-, v. sötétebb sárgán - rózsaszínű - alapokon - FEHÉR BETŰKKEL! - ÉS - A TV-n, számítógépen, azaz Web-lapokon! - Még ezek ráadásul APRÓ, PICI BETŰKKEL ÍRVA! - Ott van a rengeteg hely, és OLVASHATATLAN - FEHÉR - PICI, APRÓ BETŰKKEL - ÍRTOK!

EZEK AZ OLVASHATATLAN! - LÁTHATATLAN, KITALÁLHATATLAN - FELIRATOK - ISZONYATOSAN TÖNKRE TESZIK A LÁTÁSUNKAT! - A SZEMÜNKET! - A számítógépen általában fel lehet nagyítani, - vagy Katt! - megyek másik oldalra! - DE A TV-BEN NEM TUDOM FELNAGYÍTANI A BETŰKET!

Könyörgöm! - GONDOLKODJATOK MÁR EL 1 KICSIT! - A TV-NÉZŐ!!! - AZ OLVASÓ - FEJÉVEL - SZEMÉVEL IS! - Ahhoz, amit írsz, az más számára is olvasható legyen! - Mert hiába szeretném elolvasni, 1x-űen lehetetlen! - Mert! - A TV-T NEM 30-50 CM-RŐL NÉZZÜK! HANEM 2-3, VAGY NÉHA 5 MÉTERRŐL IS! - SZERETNÉM LÁTNI! - ÍRJATOK - JÓL OLVASHATÓ! - FEKETE, VASTAGÍTOTT BETŰTIPUSSAL! - Ez többe kerülne? Kétlem! - Csak pár másodperc beállítani! -

KÉRLEK! - ÍRJATOK TÁVOLABBRÓL IS - JÓL LÁTHATÓ, OLVASHATÓ BETŰKKEL! - Mert lehet, hogy TE -, AKI A FELIRATOKAT KÉSZÍTI - FIATALON, 30-50 CM-RŐL, ESETLEG SZEMÜVEGGEL - JÓL LÁTOD, OLVASHATÓ ONNAN, - AMIT ÍRSZ! - DE VEGYÉTEK MÁR FIGYELEMBE, AMIKET ÍRTAM!

ÉS - A későbbre! - A jövőre! - A szemedre-, a látásodra! - Az idősebb korodra is, és a szemüvegesekre is gondolj! - (Te is leszel idősebb - valószínű! - És majd Te se fogod tudni elolvasni! - Milyen jó lesz! - Biztos fogsz neki örülni!)

Tehát - Mi, idősebbek is szeretnénk TV-t nézni, LÁTNI, - OLVASNI, HA KI VAN ÍRVA VALAMI! - DE OLVASHATÓ BETŰVEL, - ÉS BETŰ-SZÍNNEL!

ÉS! - MÉG 3 FONTOS KÉRÉS!

1. Pl.  a zeneszámok előtt- és után, azaz a dal végefelé is legyen kiírva, hogy ki énekli? - És mit énekel? - Mert lehet, hogy az elejét pont nem láttam! - Vagy a kiírásról nem tudtam, hogy az olyan jó dal! - És szeretném tudni! - Nem ülök a TV-előtt állandóan. De ha meghallok 1 jó zeneszámot, akkor szeretném tudni, hogy ki énekli?

2. Egy-egy beszélgetős műsornál úgyszintén! - Az elején - közbe-közbe is, és a végefelé is legyen kiírva a nevük!!! - Azé is, akivel beszélgettek!!! Mert a riporter neve - általában ott van, és őket néha ismerjük is. - Tehát, legyen ott a Vendég neve is! - a végén is!

3. ÉS - MÉG NAGYON FONTOS! - 3 MÁSODPERC HELYETT!!! - HOSSZABB IDEIG TARTSÁTOK MÁR OTT A KIÍRÁST! - Mert így sokszor még a negyedét se lehet elolvasni, olyan rövid ideig van kiírva! Főleg, akinek külföldi neve van, vagy hosszú. - Mert szeretnénk megismerni, AKI BENNE VAN A TV-BEN! - DE EZ CSAK AKKOR LEHETSÉGES, HA EL IS TUDOM OLVASNI, AMI KI VAN ÍRVA!

TEHÁT! - GONDOLKODJ EL AZON -, HOGY AMIT ÍRSZ, AZT MÁS IS OLVASSA, VAGY - MÁS IS SZERETNÉ ELOLVASNI! - Aki esetleg kevésbé rendelkezik olyan jó adottságokkal, mint Te! - MERT! - Már esetleg idősebb, mint Te! - Vagy kevésbé olyan jó a szeme, mint a Tiéd! És csak a nagyobb, fekete betűket látja elolvasni! - Vagy lassabban tud olvasni! - Vagy! Messzebbről nézi a TV-t, mint, ahogy Te 30-50 cm-ről írod-szerkeszted a feliratot! - Még jó, hogy Te látod! -

DE - SZERINTEM - A TV-T! - MINDENKI MESSZEBBRŐL NÉZI! - LEGALÁBB 2 M-RŐL KELL NÉZNI! -

Te -, aki szerkeszted, Te nézel TV-t??? - Te látsz messzebbről is minden feliratot? A világos-zöld, stb. szines alapon - fehér betűket is? 3-4 m-ről is? - És ismersz mindenkit? - Igen? - Gratulálok!

De Mi is szeretnénk elolvasni, amit kiírtok, vagy - most még - nem írtok ki! - Szerintem - sokan szeretnénk, ha másképp lennének a kiírások, feliratok! - Úgy, ahogy javasoltam!

MERT FIZETJÜK - AZ ISZONYATOSAN MAGAS TV-, NET- ELŐFIZETÉSI DÍJAKAT! - AKKOR LEGYEN ÉRTELME! - Lássam, ismerjem meg, kik vannak a TV-ben? Kik beszélgetnek, és KIVEL? - Lássam a feliratokat olvashatóan, és hosszabb ideig! - Ez alapvető dolog lenne, hogy Ti is odafigyeljetek Másokra! - Mert van pár TV-csatorna, ahol - a fentieknek megfelelően vannak (néha) a kiírások! - De a nagy többségben - sajnos nem!

Ezt nem is kellene kérni! - Ezeknek természetesnek kellene lenni! - Igazam van?

Utóirat:

Képzeld! - Ezt a cikket okt. 01.-én írtam du. - papírra. - A reblog kiírást pedig 02.-án 0,óra után olvastam el, hogy a "tvsprint" - a feladvány. - Csak gondolkodtam, hogy ide megírjam, vagy nem? Mert máshova szántam. De mivel nem volt időm másikat írni, meg egyébként is - égetően aktuális! - biztos ezért írtam. - Ez volt az ösztönös megérzésem,  az előző napon!