Az 55-65 éves nők - életkori - diszkriminációjáról szeretnék írni - mert - SZÉGYEN!!! - AMIT AZ IDŐSÖDŐ NŐKKEL MŰVELNEK!

Régóta foglalkoztat ez a téma, hogy hova írjak róla, hogy VALAKI -, aki tudna tenni érte - észrevegye ezt az ÉGETŐ PROBLÉMÁT - és FOGLALKOZZON VELE! - Egyáltalán merjek-e róla írni "kisember" létemre? - Lesz, ami lesz, megírtam:

SZÉGYEN! - Ami ebben az országban folyik, az idősekkel kapcsolatban. - Különösen az 55-65 év közötti NŐKKEL (de már az 50-55 is), - Velünk kapcsolatban -, itt az EURÓPAI  UNIÓ! - MAGYARORSZÁGÁBAN! -

Írhatnám azt is, hogy a férfiakkal is. De úgy látom, nekik sokkal nagyobbak a lehetőségeik, az esélyeik. Akár még 70-80 évesen is foglalkoztatják, tanácsadóként, vagy a TV-ben még műsorvezetőként is. Nem számít, hogy néz ki. És a politikusok jelentős része is 50-60, akár 70 év feletti.

A nőket - ezt a korosztályt (55-65) meg leírják. Elértük ezt a bizonyos kort, és nem kellünk sehova. Emberszámba se vesznek! Leanalfabétáztak még a TV-ben is nyilvánosan. Mert nem értünk úgy a számítógéphez, a technikához, nem tudunk idegen nyelveket. - 4 órás munkahelyek meg nincsenek, 10 órákat lehet csak dolgozni, azt is 120 %-on teljesítve. - Valljuk be őszintén, melyik az a 60 éves, aki - egész életében keményen dolgozott - és még most is ugyan annyit bír, mint 5-10-15 évvel ezelőtt.

A hivatalokban is CSAK JOGSZABÁLY LÉTEZIK! - AZ EMBER SEHOL SINCS! - SZÉGYEN! - Meg is mondták egyes helyeken, arrogánsan, hogy őket nem érdekli, hogy bírok-e dolgozni, vagy beteg vagyok-e, vagy egyáltalán hogy vagyok? - Ez a jogszabály, ha nem vállalom el a munkát visszavonják a segélyt! - Stresszben - transzban tartanak állandóan, és megaláznak, ahol csak lehet, - hogy még véletlenül se érezzem jól Magam! - SZÉGYEN! 

SZÉGYEN! - HOGY CSAK ADDIG KELLEK - KELLETTEM - AZ ÁLLAMNAK, AMÍG BÍRTAM ROBOTOLNI! Látástól - Mikulásig. - 

Még azt se mondhatom, hogy - úgy bánnak velünk, mint a kivert kutyával! - Mert: ÁLLATVÉDELEM! - AZ VAN MAGYARORSZÁGON, még meg is büntetik, aki az állatokat bántja.- Meg TYÚK-VEDELEM! is van!

EMBER-VÉDELEM? VAN-E? - Erről nem hallottam, nem tudok róla, - és - sajnos - nem is tapasztalom!

EZ VAN - SAJNOS - MAGYARORSZÁGON! - SZÉGYEN! - HOGY 1 KUTYÁT TÖBBRE NÉZNEK, MINT 1 EMBERT!!! - Egy 60-65 éves nőt, asszonyt!

A mi korosztályunk úgy élt, hogy volt - állami munkahely -, dolgozott, kapott érte fizetést. És különösebben nem készült az idősebb korára. És  55 éves korában elmehetett nyugdíjba. Kapott 1 biztos pénzt, még ha nem is volt "egetverő" a nagysága, de érkezett minden hónapban. - És nem is képeztük ki magunkat vállalkozónak. Meg nem is alkalmas mindenki annak. - Ha váltani akartam munkahelyet, volt rögtön másik munka.

ÉS AKKOR JÖTT - nem - a Tenkes Kapitánya -, hanem - a VÁLTÁS! - A RENDSZERVÁLTÁS! - ÉS MINDEN MEGVÁLTOZOTT! - Nem készültünk fel rá! - Senki nem készített fel rá! - És nem is tudta senki, hogy ez mivel jár majd!? - Vagy mivel járhat!?

Elég hamar felemelték a nyugdíj-korhatárt! - Elintéztek - a kipihentek - az iróasztaltól -, egy tollvonással! - Anélkül, hogy átgondolták volna, mi lesz/lehet annak a következménye! - Dolgozz, ha bírsz, míg össze nem esel! - Legalább kevesebb embernek kell nyugdíjat fizetni!

A mi korosztályunk rengeteget dolgozott - gyerek korától (legalábbis vidéken)! - Nem úgy mint a mai fiatalok, akik nagyrészt a telefonjaikat nyomogatják/simogatják -, és még sok 30 évest is most is kiszolgálnak a szülei! - Ez is SZÉGYEN!

Az idősebbek - az 55-65 évesek -, akik elveszítették a munkájukat valami miatt, és nem tudtak vállalkozni, vagy nem alkalmasak annak -, azok MOSTANRA MÁR ELVESZTEK! - A GÖDÖR SZÉLÉN BILLEGNEK - BILLEGÜNK! - SZÉGYEN!

Sajnos rossz helyre (Én vidékre - szegény családba), rossz időben születtem. - Nekem nem tolták a fenekem alá a kocsit, a jólétet, a gazdagságot születésemtől fogva. Mert az egyáltalán nem volt, csak munka, munka, munka -, gyerekkoromtól - felnőtt koromig. - Anyukámat ápoltam hosszú ideig, - és a stressz, a túlterheltség, stb. miatt - lebetegedtem, és sok éve (9 éve) nem bírok dolgozni. Majdnem az Életembe került az ápolása. - És azért nem dolgozom mert nem bírok, és nem azért mert nem akarok! - Így jártam! - Ezért vagyok ilyen nehéz - SZÉGYEN-TELJES - helyzetben. - Az a sok nehézség, szegénység-tudat, SZÉGYEN-tudat (hogy szegények vagyunk), beépült a fejembe. - Hiába tudom, hogy mit kellene tennem, - ha nem bírok fizikailag dolgozni, és ha... rossz helyen, rossz időben voltam, vagyok mindig. - 

Mert - Magyarországon csak az számít, az tud igazán érvényesülni, akinek vannak jó kapcsolatai!!!

Én mindig segítek a Hozzám fordulóknak - önzetlenül, ingyen. Ha pedig Én kértem/kérek másoktól, Velem jól, vagy duplán megfizettették az árát (amíg volt miből), vagy ha ingyen segít valaki, később lealáz, Rám kiabálja! - Hogy van ez?

Az Ember, - ha nem gyűjtött idősebb korára, mert nem volt miből, - mert keveset keresett, - vagy ha lebetegedett és nem bír dolgozni, - vagy azért betegedett le, mert a szüleit ápolta (mint Én), és túl volt terhelve stresszel és fizikailag, - és/vagy - nincs segítsége, senkije, - akkor - csak pár dolgot tehet, és sokan - sajnos meg is teszik - a legrosszabbat is:  

- SZÉGYENÉBEN - visszavonul, elbújik az Emberek elől -, kifizeti, amit tud -, eszik, amit tud - és/vagy - éhezik!

- Elmegy dolgozni (ha szóba állnak vele) -, erőn felül - ha talál valami munkát, vagy bír takarítani, vagy mosogatni. És agyon dolgoztatják. "Össze van tőle szakadva."

- Vagy - rákényszerítik - közmunkára, akár bírja, akár nem, kötelező! - Majd bele pusztulnak, többtől hallottam. Vagy/és bele is betegszenek.

- Legrosszabb esetben - ha "elborul az agya" - öngyilkos lesz, vagy leugrik az emeletről, a hídról, stb. - Mert kilátástalan az Élete. - És ezt sajnos egyre többen meg is teszik! 

- Vagy - valahogy - mégis csak elérjük a nyugdíjkorhatárt - és kapunk végre nyugdíjat! - Az egész Életen át tartó munkánkért! - És megszűnik, ez a kiszolgáltatottság, hogy itt jelentkezzek, most amott jelentkezzek, onnan hozzak igazolást, stb. mind feleslegesen, hiszen benne van a számítógépben - és csak 1 kattintással el lehetne intézni.

Ez van! - És ilyenek vannak Magyarországon, - az Európai Unióban, a 21. században! - Hogy 1 kutyát többre néznek, mint egy EMBERT! - EGY 60-65 ÉVES NŐT, ASSZONYT!

SZÉGYEN! - SZÉGYEN! - SZÉGYEN!