4 ÜZENET - AZ AUTÓ-VEZETŐKNEK! - "Akinek nem inge, ne vegye magára!" +1 ÜZENET - A GYALOGOSOKNAK!

Hála a Feltalálójának:

Nagyon jó dolog az AUTÓ! - annak, akinek van! - És akinek mindig is volt, - úgy értem, már a szüleinek is volt, amikor megszületett! - Ezeknek az Embereknek - nagyon sok Embernek, családnak - az a természetes, hogy van! - Sokan el se tudják képzelni, milyen az, ha valakinek nincs, nem is volt soha, és kicsi az esélye, hogy lesz. - És nem is érdekli Őket. - Sőt azt sem tudják képzelni, hogy milyen az,  - vagy milyen lenne, ha Neki is - gyalog, vagy BKV-val kellene járni.

Akinek van AUTÓ-ja - mehet szabadon, kényelmesen - munkába járni, szórakozni, kirándulni, a szülőkhöz, hozzák-viszik a gyerekeiket - mehetnek külföldre, nyaralni -, 100x kényelmesebb a bevásárlás, - maga az egész ÉLET! stb.

Igaz, a kényelemnek - az AUTÓ-nak ÁRA IS VAN! Mert sokba kerül, maga az autó, bele a különböző felszerelések, a biztosítás, a benzin- az olaj, a karbantartás, stb.

Ez mind szép és jó, legyen is annak, aki fenn tudja tartani.                  És mostanában - már egyre jobbak, szebbek, modernebbek, - "zöldebbek" - az AUTÓ-k. Ez is nagyon jó, és mégjobb lenne, ha minél többen meg tudnák venni a "ZÖLDEBB" AUTÓ-t. - Mert nagyon sokszor - alig lehet levegőt venni 1 forgalmasabb út mellett. - Mert szmogriadót, korlátozást - alig vezetnek be!

1. ÜZENET: Aki teheti, és megengedheti magának - az VEGYEN GAZDASÁGOS "ZÖLD" AUTÓ-t. - A mi- és a gyerekeink érdekében!

Hova siettek Emberek? - Lassíts! - Oda is kell érni, és vissza is! - Igaz felgyorsult a Világ! - Mindenki stresszes, ideges, siet, rohan! - De hova? - Mi történne, ha 5 perccel később érnél oda, de nyugodtan? - De odaérnél, biztosan, és balesetmentesen! - Lassíts! - Lassíts! - Mert sokba került az AUTÓ-d, a tandíj, stb. - Ha összetöröd, vagy összetöri más, az nagy veszteség, de pótolható. - Az ÉLETED, vagy MÁS EMBER ÉLETE viszont PÓTOLHATATLAN! -

Tanulj meg jól vezetni! - És kipihenten-, figyelmesen vezetni! - Az úton, az úton legyél! - "Kapcsold ki" a magánügyeidet!  - Csak odafigyelj, ahol vagy, és amit csinálsz! - Mert az AUTÓ-vezetés, az út, veszélyes üzem! - Mivel rengeteg a közlekedési baleset! - És ha már megtörtént -, nem lehet visszacsinálni, megáltoztatni! - Úgy döntöttél (pl. figyelmetlenül, v. gyorsan, stb. vezettél) -, vállalni kell érte a felelősséget. Az történt, úgy jártál! - Utána már bánhatod! Lehet, hogy Életed végéig -, és viseled a következményeit, ha 1x felelőtlen voltál! - Száguldozás, gyorshajtás, nem törődsz mással, - figyelmetlenség, ordító zene, cigizés, telefonálás, de még a beszélgetést is -, AUTÓ-vezetés közben! - Ezeket rakd félre! - Mert a saját Életeden kívül még a mások Életét is veszélyezteted vele!

2. ÜZENET: MOST DÖNTS! - ELŐRE, ELŐTTE, HOGY VEZETED AZ AUTÓ-DAT!? - Mert 1 másodpercen múlhat az ÉLET- az ÉLETED!!! - "Lassan járjál tovább érsz!" Vagy - "Lassan járjál tovább ÉLSZ!" - Mind 2 igaz. - Ezért figyelj a legjobban - AUTÓ-sként az utadon! -

3. ÜZENET: KEDVES AUTÓ-VEZETŐK! - ESIK -, SZAKAD AZ ESŐ! - ÉPPEN MOST IS! - SOKKAL, DE SOKKAL TÖBB FIGYELMET KÉREK! - És írom ezt az összes gyalogos, vagy éppen buszra-villamosra váró - TÁRSAIM NEVÉBEN IS! -

Mégpedig arról van szó, hogy amikor esik/szakad az eső - TI AUTÓ-SOK - VÉDVE VAGYTOK! - Mi gyalogosok meg ki vagyunk szolgáltatva - nektek - AUTÓ-vezetőknek! - Ázunk, fázunk, cipekedünk - és NYAKIG FELCSAPNAK - A ROHANÓ AUTÓ-k! - Csupa vizesen, átázva, koszos vízzel felcsapott ruhában kell felülni a buszra/villamosra - és úgy kell lenni egész nap - és úgy kell hazamenni.

3. ÜZENET - FOLYTATÁS: Kedves AUTÓ-vezetők! - TÖBB EMPÁTIÁT = BELEÉRZŐ KÉPESSÉGET - EGYÜTTÉRZÉST - FIGYELMET KÉRÜNK! - ESŐBEN KÜLÖNÖSEN! - DE MÁSKOR IS! - A GYALOGOSOK ÉRDEKÉBEN ÍROM EZT! - Mi lenne, ha fordított lenne a helyzet? - ÉS TÉGED CSAPNÁNAK FEL KOSZOS VÍZZEL! - 1 NAP AKÁR TÖBBSZÖR IS! - KÖSZÖNÖM -, HOGYHA EZUTÁN MÁSKÉPP LESZ! - BÍZOM BENNE, HOGY MEGVALÓSÍTHATÓ - 1 KIS FIGYELEMMEL - ÉS LASSÍTÁSSAL! - KÖSZÖNÖM!!!

4. ÜZENET - AZ AUTÓ-vezetőknek:  AUTÓ-s: Légy tekintettel a zebránál - járda-út keresztezésnél is! - Mert más is közlekedik, nemcsak Te! - Hiába a jogszabály, - az nem oldja meg, ha MAGÁT AZ EMBERT, - AZ AUTÓ-st NEM ÉRDEKLI - A GYALOGOS!  Jó lenne ha nagyobb figyelmet kapnánk -, és nem állna be Elém a járdán az autóval -, látja, hogy  nem tud kihajtani mert jönnek az autók, mégis Elém állt. - Ha szólok neki, még Ő van felháborodva!

+ 1 ÜZENET - A GYALOGOSOKNAK: Mivel elég gyakran előforul, hogy a zebrán is elütik a gyalogost! - Ezért - HA MÁR ZÖLDET MUTAT A LÁMPA A GYALOGOSNAK -, AKKOR IS VÁRD MEG, AMÍG MEGÁLLNAK AZ AUTÓ-K! - A SAJÁT ÉRDEKEDBEN! - Ha nincs lámpa, akkor pedig feltétlenül várd meg, hogy vagy megáll, - vagy menjen -, rohanjon tovább! - Már 3x megfogtam Embert a zebránál, mert az AUTÓ-s nem állt meg! - Elütötte volna a szemem láttára!  

GONDOLD ÁT, AMIKET ÍRTAM! - HA ELJUTOTTÁL EDDIG AZ OLVASÁSSAL, - AKKOR LEHET, HOGY NEKED IS FONTOSAK LEHETNEK EZEK AZ ÜZENETEK!